İnternetin hayatımıza en etkili dokunuşlarının başında sosyal medya geliyor.
İnternet kullanıcılarının kendi aralarında bilgi, görüş, ilgi alanı ya da mesleki detaylarını yazılı, görsel, işitsel olarak paylaşıp etkileşimde bulunmalarına olanak sağlayan, sanal ancak artık bir o kadar da hayatımızın gerçeği olan olgudur sosyal medya.
Sosyal medyanın hayatımıza girmesi ile birlikte sosyal, kültürel, ekonomik hatta etik değerler alanında birçok değişime şahit olduk ve hızın esas alındığı bu bilişim çağında daha nice değişimlerin yine hemen kapımızın ardında olduğu da bir gerçek.
Yaşamdaki her olgu gibi sosyal medyanın da aydınlık ve karanlık tarafları var.
Yaşamsal döngü gereği ele alınan her durumda denge unsuru esastır. Yaşamın temelini oluşturan denge felsefesinden hareketle; sosyal medya olgusunun gölge / karanlık yanlarının farkında olup aydınlık yönlerinin hayatımızın hemen her alanına adapte edilmesi konusunda emek verebiliriz.
Pekiyi nedir bu gölge yanlar? Belki toplumda da hemen hemen herkesin ilk aklına gelen unsurlardan biri bilgi kirliliği yani dezenformasyondur; bu aynı zamanda yanlış bir bilginin doğruymuş gibi yayılmasına da zemin hazırlar. Gereğinden fazla kişisel bilgi paylaşımı da kullanıcıyı her türlü güvenlik sorununa açık hale getirebilecek bir ögedir. Tüm bu maddelere sanal zorbalığı ve paylaşım gaflarını da ekleyebiliriz. Sosyal medyada yapılan küçük bir paylaşım hatasının kartopu gibi büyüyerek çığa dönüşmesi ihtimali tüm kullanıcıların her an karşı karşıya olduğu risklerdendir.
Tüm bu saydığımız ve örnekleri çoğaltılabilecek gölge yanlara rağmen; doğru, bilinçli ve hatta profesyonel danışmanlık hizmeti alınarak yönetilen mecralar sosyal medyayı yaşam hedeflerimize açılan bir kapı haline getirebilir.
Ayrıca sosyal medyanın hayatlarımızın tam da ortasında yer almasıyla birlikte yeni, farklı, meraklı ve inovatif olmak önem kazanarak; eşitlik ve demokrasi kültürünün gelişmesine olumlu katkı sağlandı. Toplumun markalarla olan ilişkileri boyut değiştirerek firmaların müşteri tüketim alışkanlıklarına göre aksiyon alma kabiliyeti ve hızı arttı. Yaratıcı fikirlerle nice start-up projeler dünya devlerine dönüştü.
Tüm bu saydıklarım sosyal medyanın doğru ve etkin şekilde kullanılarak eldeki kaynak ve yeteneklerle nasıl bir başarı hikayesine dönüştüğünün adeta kanıtıdır bizlere.
Dünyada yaklaşık 1,5 milyar insanın haftada en az birkaç saatini sosyal medyanın herhangi bir kanalında harcadığını ele alırsak, sosyal medyanın bize çok büyük bir kitle ile etkileşim fırsatı yaratarak; kariyerimizde, yeni iş fikirlerimizde veya mevcut iş düzenlerimizde ve dahi itibar yönetimimizde en büyük paydaşımız olacağı yadsınamayacak bir gerçektir.
Bu göz ardı edilemeyecek gerçekten hareketle, Suit Your Job olarak kariyer basamağının en başından zirveye tüm bireysel ve kurumsal marka yönetimi, itibar yönetimi, günümüz gerçekliğinde global iş dünyasında sanal kartvizitiniz olan LinkedIn hesabınızın her biri alanında uzmanlaşmış ve özel yeteneklerle donanmış güçlü profesyoneller tarafından yeniden yaratılarak, gerekli tüm optimizasyon dokunuşları ile bireysel veya kurumsal markanızın zirvede yer almasına yardımcı olmaktayız.