Lead Generation ve LinkedIn

Lead, tüketicilerin bir markadan ürün veya hizmetleri ile ilgili satış ve pazarlama teklifleri almak için iletişim bilgilerini bırakmasını ifade eder. Türkçe’de tam bir kelime karşılığı olmamakla beraber lead’i, potansiyel müşteri, satış fırsatı, ürün veya hizmetlerle ilgilenen kullanıcılar, şirketin henüz satış gerçekleştirmediği ancak gelecekte satın alma ihtimali olan müşteri kitlesi olarak da tanımlayabiliriz.

Ayrıca tüketicilerin bir markadan ürün veya hizmetleriyle ilgili geri dönüş alabilmek adına, iletişim bilgilerini markaya sunmaları ve markanın önemli bir veri bankası oluşturabilmesine olanak sağlayan bir adım olarak da düşünebiliriz.

Günümüzde birçok markanın satış sürecinin en önemli parçası haline gelmiş olan “Lead Generation”, potansiyel müşterilerin dikkatini cezbederek, şirketinizin ürün ve hizmetlerine ilgisi ile karşılık veren kişiye dönüştürüldüğü süreçtir. Markalar için “Lead Generation”, makro hedefe ulaşılmasını sağlayan mikro bir hedef olarak düşünülmelidir.

Teknolojinin tamamen odağa kayması, kuşkusuz veriyi de aynı odağa taşıyarak her zamankinden çok daha kıymetli hale getirdi. Hal böyleyken satış ve pazarlamanın da anahtarı olarak görülen veri analizleri özellikle de hedef müşteri kitlesinden geldiğinde tüm marka ve şirketler için paha biçilmez bir hal alıyor. Şirketler potansiyel müşterileri dolayısı ile hedef müşteri kitleleri hakkında bilgi toplayarak ve bu sayede hedefe yönelik stratejik pazarlama hamleleri ile süreci yöneterek, hedef müşterilerini nihai müşterileri haline getiriyorlar.

Sosyal mecralar, müşteri sadakat programları ve çeşitli farklı kanallar aracılığı ile hedef müşterileri hakkında en fazla veriye sahip olan markalar, nihai hedef olan marka bilinirliği ve satışı da yakalayan markalar haline dönüşüyor. Başarılı bir ”Lead Generation” satış döngüsünü istikrarlı bir hale getirirken, yeni müşteri kazanımını da kaçınılmaz kılar.

“Lead Generation” yardımıyla potansiyel müşteri adaylarını özellikle B2B kanalı gibi lead toplamanın öneminin biraz daha fazla olduğu satış süreçlerinde ortaya çıkarabilmek mümkündür. B2C’ye göre daha niş bir alanı temsil eden B2B’de pazarlama faaliyetlerinin, sunulan ürün ve hizmetle ilgilenebilecek potansiyel müşterilerin bilgilerinin toplanmasına yönelik adımlar izlenmelidir.

Lead toplarken elde edilen bazı veriler, potansiyel müşterilere ulaşmanın bilgisini de verir böylelikle dönüşüm olasılığı yüksek 10 lead toplamak, rastgele karşınıza çıkan 100 kullanıcıya göre nokta atışı yapılmasını, zaman ve maliyet açısından ise verimliliği sağlar.

Tüm bu önemli verileri bir kenarda tutarak, “Lead Generation” dendiğinde pazarlama profesyonellerinin de dünyanın bir numaralı mecrası olarak LinkedIn’i işaret etmelerini ele alalım. Lead Generation dendiğinde neden LinkedIn? Çünkü LinkedIn’de lead’in geldiği kitle; kesinlikle profesyonel, satın alma kararı veren veya sürece etki eden yetkililer ve ortalama web kullanıcılarına göre 2 kat daha fazla satın alma gücü olan bireylerden oluşmaktadır.

İster bireysel ister kurumsal marka kimliğiniz için olsun, LinkedIn’de doğru şekilde yer almanız, stratejik bir şekilde oluşturulmuş ağ kalitenizin olması ve itibarınızın yönetilmesi büyük önem taşımaktadır. Bireysel veya kurumsal ayırdı olmaksızın markalarınızın doğru temsili ve itibarlarının yönetimi için profesyonel olarak Suit Your Job’dan hizmet alabilirsiniz.

Son Yazılar

Sorularınız mı var?

İletişime geçin!

İletişime geçin!

Tüm sorularınız için bize ulaşabilirsiniz. En kısa sürede size dönüş yapacağız.

Go to Top