Özellikle perakende sektöründe olup farklı alanlarda hizmet veren, ortak noktası ve odağı müşteri memnuniyeti olan tüm markaların olmazsa olmazı haline gelmiş bir yazılım programıdır.
Salesforce. 360 derece müşteri görünümü sunan bir yapı olması ile de CRM, satış, servis, pazarlama otomasyonu, ticaret, iş ortakları yönetimi, uygulama geliştirme, nesnelerin interneti (IoT), etkileşim, analitik veri, verimlilik ve çok daha fazlasını içeren entegre bir platformdur.Salesforce, 1999 yılından bu yana faaliyet gösteren bir bulut bilişim hizmetidir ve hizmet amaçlı bulut sistemi olarak ortaya çıkmış bir yazılımdır (SaaS) ve 150 binden fazla şirket tarafından da kullanılmaktadır.
Platformun kullanıcılar arasında Fortune 500 listesine girmiş olan Coca-Cola, Philips, Adidas, LVMH gibi dünya devi markalar da küçük ve orta ölçekli işletmeler de bulunmaktadır. Şirketlerin Salesforce kullanmalarının öncelikli ve en geniş anlamdaki nedeni mevcut müşterilerini anlayıp, onlarla etkileşim kurmak ve sonrasında da yeni müşteriler kazanma yoluyla satış hacimlerini yükseltmektir.
Forrester Research araştırmalarında CRM yazılımını kullananların %74’ünün müşteri ilişkilerini geliştirdiği, %65’inin satış kotalarını arttırdığı ve yine %50’sinin verimliliklerini arttırdığını belirtmiştir. Salesforce’un şu anda %19,5 ile en fazla pazar payına sahip olup; en büyük rakibi SAP’nin iki katı ve Oracle’ın pazar payının üç katına sahip olmasının kesinlikle tesadüf olmadığı yukarıdaki verilerden de rahatlıkla çıkarılabilir.
Kullanıcılarına verdiği hizmeti genişletmek adına Salesforce 2020’nin sonunda tarihinin en büyük satın almasını yaparak ofis mesajlaşma uygulaması Slack Technologies Inc.’i 27,7 milyar dolara satın almış ve Microsoft ile olan rekabetine keskin bir çizgi çekmiştir. Bu satın alma sayesinde işletmelerin çalışanları, müşteri ve iş ortaklarının birbirleriyle daha kolay bağlantı kurabilecekleri bir platform haline gelen Salesforce, kullanıcılarının gözünde de değerini arttırmıştır.
Çok fazla farklı modül içeriyor olması, Salesforce’a sonsuz kullanım yolu seçeneğini sunar, bu da müşterilerine çeşitlilik vaad eder. Platform sayesinde müşteriler, çalışanlar, sigorta acenteleri 15 farklı giriş noktasından Salesforce’a giriş yapabilir; müşteriler geçmişleri ve talepleri ve müşteri hizmetleri ile ilgili gerekli bilgilere kolayca ulaşabilirler. Müşteri hizmetleri yönetimi konusunda yapay zekâ desteği ile daha akıllı satış, servis ve pazarlama süreçlerine sahip olunabilir. Yine kusursuz bir dijital pazarlama setiyle doğru zamanda doğru mesaj verilerek, pazarlama hedeflerine kolayca ulaşılabilir.
Neden Salesforce? sorusunun türlü yanıtlarından biri de yine evden bile tüm dijital kanallardaki müşteri ihtiyaçlarına hızla yanıt verilebilmesi, en iyi satış platformunda satışların daha hızlı kapatılabilmesi ve iyileştirilmiş müşteri deneyimi ile gelirlerde artış sağlanabilmesidir. Yine hızlı bir şekilde çalışmaya başlayabilmek Salesforce’un avantajlarından biridir; bulut tabanlı bir uygulama olduğundan API’ler kullanılarak mevcut diğer uygulamalar da sisteme dahil edilip, entegrasyon sağlanabilir. Bunun bir sonucu olarak şirketler birden fazla platformu ve sürümü desteklemek zorunda olmadan Salesforce uygulamalarına ve verilerine doğrudan erişim sağlayabilir.
Gerekli durumlarda kullanılabilecek birçok modüle sahip olan Salesforce’un tüm modüllerinin aynı anda kullanıma açılmasına gerek yoktur. Şirketiniz büyüdükçe, ihtiyacı ile doğru orantılı şekilde Salesforce modülleri ölçeklendirilebilir, bu sayede daha ekonomik fiyatlandırma modellerinden faydalanılabilir. Modüller gerektikçe kullanılabildiğinden, hepsinin aynı anda açılmasına gerek yoktur.
Salesforce çözümleri ile satış, servis, pazarlama, ticaret, BT ve analitiği birleştirerek, müşterilerinize en akılcı ve fayda getiren bir şekilde bağlanabilir, 360 derece müşteri yönetimini en verimli şekilde ve şirketinize en uygun çözümler ile gerçekleştirmenin sağladığı güven ve rahatlığı deneyimleyebilirsiniz.