LinkedIn’de Yetenek Avı: En Yetkin Adaylara Nasıl Ulaşabilirsiniz?

Önceki sayılarda LinkedIn’in çeşitli özelliklerinden ve farklı amaçlarla nasıl kullanılabileceğinden bahsettik; ancak bu kez LinkedIn’in temel yetkinliğini, insan kaynaklarına sağladığı avantajları incelemek istiyorum. Bunu yaparken de şirketinizin büyüklüğü ve LinkedIn’de yapmak istediklerinize bağlı olarak kullanabileceğiniz araçları paylaşıyor olacağım. Hemen, LinkedIn’de ücretsiz verebileceğiniz iş ilanlarından başlayalım.

LinkedIn’de İş İlanı Açmak

Artık hepimiz LinkedIn’in dünyanın bir numaralı profesyonel platformu olduğunu ve birçok fırsatı burada yakalayabildiğimizi biliyoruz. Bu yalnızca iş ararken değil, işe alım yaparken de geçerli. Şöyle ki şirketinizin sürdürülebilir bir başarı trendi yakalaması ve en yetkin insan kaynağını bünyenize dahil edebilmeniz için LinkedIn gücünden yararlanmalısınız. Peki bunu nasıl yapacaksınız?

Tam ihtiyacınız olan çalışanları bulmak ve bu kişileri şirketiniz bünyesine katmak için en etkili yollardan biri LinkedIn Ücretli İş İlanları! Evet, LinkedIn’de ücretli iş ilanı da yayınlayabiliyorsunuz. “Peki ücretsiz ilanlardan farkı ne?” dediğinizi duyar gibiyim. Ücretsiz iş ilanları da önemli bir seçenek ancak ücretli ilanlar harcadığınız maliyete değecek sonuçlar veriyorlar. Hemen açıklayayım; öncelikle Jobs modülünden pozisyonun gerekliliklerinin ve kriterlerinizin girişini yaparak bir iş ilanı yaratmanız gerekiyor. Bunun için İK’dan birini görevlendirebilirsiniz. Ancak tavsiyem hedefleme konusunda deneyimli bir firmadan danışmanlık almanız. Çünkü hedefleme işlemi uzmanlık gerektiriyor ve harcayacağınız bütçenin en verimli şekilde kullanılabilmesi için doğru bir şekilde yapılması çok kritik. Pozisyon ve çalışma koşullarını doldurduktan sonra hedeflemeye geçebiliriz. İş ilanınızın hangi coğrafi alanda, hangi eğitim seviyesi ve deneyime sahip kişilerin önüne çıkmasını istersiniz? İşe alım yaparken sizin için hangi demografik özellikler önemli? Ya da yeni işe alacağınız kişinin sahip olması gereken spesifik yetkinlikler var mı? Bu ve bunun gibi birçok filtreleme seçeneği içerisinden kendinize en uygun olanları seçerek, verdiğiniz iş ilanının işe en uygun adayların karşısına çıkmasını sağlayabilirsiniz. Ayrıca ücretli iş ilanlarıyla aynı anda birden çok ilan açabilir, insan kaynağı ihtiyacınızı daha hızlı bir şekilde karşılayabilirsiniz.

Ücretli iş ilanlarında elde edeceğiniz en önemli avantajlardan biri bütçeyi tamamen sizin belirliyor olmanız. LinkedIn’de ücretli ilan girişi yaparken standart bir ücretlendirme olmadığı için ilanı günlük veya toplam bir bütçe belirleyerek öne çıkarabilirsiniz. Ayrıca algoritma, hesaplamada herhangi bir hata yaparsanız sizi uyarıyor; belirlediğiniz bütçe limitine ulaşıldığında otomatik olarak durarak ilan için ayırdığınız bütçe bir lira bile olsa aşılmamış oluyor. Ücretli iş ilanlarının özelliklerine baktığımızda diyebiliriz ki her şey sizin kontrolünüzde ve siz nasıl isterseniz öyle oluyor.

LinkedIn Recruiter İşinizi Çok Kolaylaştıracak!

LinkedIn Recruiter, özellikle işe alım uzmanları ve insan kaynakları departmanları için tasarlanmış olan bir araç. Recruiter’ı kullanabilmek için öncelikle bir hesap almanız gerekiyor. Emin olun bu, katlanacağız maliyete değecek bir yatırım olacak. Özellikle birden çok açık pozisyonu doldurmak ve gelecekte daha fazla işe alım yapacağınızı ön görüyorsanız, Recruiter oldukça işinize yarayacak bir araç.

Bu aracı kullanarak küresel çapta 850 milyondan fazla LinkedIn kullanıcısına ulaşabiliyorsunuz; 40’tan fazla filtreleme seçeneğiyle de tam istediğiniz adaylara kolaylıkla ulaşabiliyorsunuz. Bu filtreler arasında en fazla kullanacaklarınız lokasyon, unvan ve yetenekler ile demografik özellikler olacak. Ayrıca bu aracın bir güzel tarafı da filtreleme seçimlerinizi kaydederek, gelecekte tekrar kullanabiliyor, dolayısıyla zaman tasarrufu sağlayabiliyorsunuz.

Elbette hiçbir sistem hatasız değil; bazı yetenekleri gözden kaçırmanız mümkün olabiliyor. Ancak bunun için de bir çözüm var; LinkedIn algoritması size özel yetenek önerileri sunarak gizli kalmış yetenekleri ön plana çıkarıyor. Ayrıca özel “Open to Work” seçeneğini işaretlemiş olan, dışarıdan bakıldığında iş aradığını anlayamadığınız kişiler Recruiter aracıyla görünür kılındığı için aday havuzunuz daha da genişliyor.

Bu aracı kullanarak cinsiyet açığını kapatmak, uzun dönemli yetenek havuzu oluşturmak ve kullandığınız Aday Takip Sistemi (ATS)’ni entegre etmek gibi birçok farklı konuda avantaj sağlayabilirsiniz. Unutmayın, gelecek sadece teknoloji ve inovasyon değil; bunları kullanabilecek ve şirketinizi daha da ileri taşıyabilecek yetenekli kişilerle şekillenecek.

LinkedIn’de alanında en iyi yeteneklere ulaşmak için kullanabileceğiniz birçok araç var; bu yazıda elbette her birine yer veremiyorum. Ancak önümüzdeki aylarda yine bu araçlara değinecek, ara ara yine ipuçları veriyor olacağım. LinkedIn’deki etkinliğinizi artıracak, platformun sağladığı tüm olanaklardan faydalanmanıza destek olacak öneriler ve LinkedIn’in en yeni özelliklerinden haberdar olabilmek için Suit Your Job LinkedIn sayfasını ve sosyal medya hesaplarını takip edebilirsiniz. Önümüzdeki ay yeni bilgiler ve tavsiyelerle görüşmek dileğiyle.

Son Yazılar

Sorularınız mı var?

İletişime geçin!

İletişime geçin!

Tüm sorularınız için bize ulaşabilirsiniz. En kısa sürede size dönüş yapacağız.

Go to Top